Het Begin

Alle begin is moeilijk. Welke woorden plaatsen? Welke boodschap wil ik zenden? En moet ik wel een boodschap willen zenden of is dit blog voor mij persoonlijk van voldoende waarde? Het antwoord is ja. Ik zie dit blog vooral als een plek om mijn gedachtes op papier of beter op het scherm te plaatsen. Door het publiekelijk te plaatsen, leg ik voor mezelf de lat wat hoger om zo te voldoen aan een minimaal kwaliteitsniveau. Mijn gedachtes zijn daarmee zichtbaar voor iedereen die toevallig op mijn site komt.

The secret of getting ahead is getting started.

Om de woorden van Mark Twain te gebruiken: ik begin en zie waar dit blog mij gaat brengen. Ik weet over welke onderwerpen ik in eerste instantie wil schrijven. Onderwerpen die mij interesseren en waar ik zelf ook nog opzoek naar verduidelijking en verklaring. Ik zie de start van dit blog als een manier om mijn gedachtes aan te scherpen over onderwerpen als strategie in business en games. Dit blog is mijn weg in leren en ontdekken.

IMG_00000047

Maar waarom Red Ink? Red Ink verwijst naar het gebruik van rode inkt in financiële rapportages. Rode cijfers is een teken dat de onderneming verlies leidt. Een onderneming in de problemen. De rode inkt is ook een verwijzing naar de pen van de leraar die met rood het werk van zijn studenten corrigeert. In dit blog wil ik een onderzoekende houding hebben naar strategische methodes, beroemde geschiedkundige figuren en strategische keuzes. Mijn rode inkt is een poging om kritisch te blijven en met een sceptische blik te kijken naar (management) theorie. Maar bovenal zal dit blog een weergave zijn van mijn liefde voor literatuur, geschiedenis en bordspellen.

En nu beginnen…

Leave a Reply