Het Begin

Het is begonnen. Dit webblog is voor mij een plek om mijn gedachtes te ordenen en nieuwe input te verwerken. Door het publiekelijk te plaatsen, leg ik voor mezelf de lat wat hoger. Het dwingt me om kritischer na te denken over de vorm en de inhoud.

A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving.” 

– Lao Zi

Ik begin en zie wel waar dit blog mij gaat brengen. Ik weet over welke onderwerpen ik in eerste instantie wil schrijven. Onderwerpen die mij interesseren en waar ik zelf ook nog opzoek ben naar verduidelijking en verklaring. Ik zie de start van dit blog als een manier om mijn gedachtes aan te scherpen over onderwerpen als strategie in business of bordspellen. Ik heb me altijd al eens willen verdiepen in gametheory en dit blog kan een weg zijn om mij daar eens in vast te bijten. Dit blog is mijn weg in leren en ontdekken.

Maar waarom Red Ink? Red Ink verwijst naar het gebruik van rode inkt in financiële rapportages. Rode cijfers is een teken dat de onderneming verlies leidt. Een onderneming in de problemen. De rode inkt is ook een verwijzing naar de pen van de leraar die met rood het werk van zijn studenten corrigeert. In dit blog wil ik een onderzoekende houding hebben naar strategische methodieken en bedrijfskundige modellen. Mijn rode inkt is een poging om kritisch te blijven en met een sceptische blik te kijken naar (management) theorie. Maar bovenal zal dit blog een weergave zijn van mijn liefde voor literatuur, geschiedenis en bordspellen.

En nu echt beginnen…

Leave a Reply